20-vuotisjuhlavuosi: Loviisan Aitan tarina

Loviisan Aitta täyttää vuonna 2018 upeat 20 vuotta. 20-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi julkaisemme joka kuukausi jutun liittyen Loviisan Aittaan.
Keräämme tarinoita siitä, miten tähän päivään on päädytty ja mihin olemme menossa.
Samalla muistelemme meille ja varmasti suurelle osalle asiakkaitamme tärkeitä asioita.
Juttusarjassa toisena julkaisemme kauppiaan kirjoittaman tarinan Loviisan Aitasta.

Yrityksen tarina

Loviisan Aitta syntyi vähän sattumalta. Otolliseen ajankohtaan. Elettiin vuotta 1998 ja olin kotiäitinä kolmen pienen lapsen kanssa. Olin muutamaa vuotta aiemmin valmistunut unelma-ammattiini, äidinkielen opettajaksi. Kun päivittäin pyörimme vanhan tilaamme kuuluvan navetan ympäristössä, mietin usein, että mitähän käyttöä satavuotiaalle rakennukselle vielä voisi keksiä.

Samoihin aikoihin valmistamiamme tallilyhtyjä alettiin kysellä myyntiin. Kun lisäksi opettajan virkaa ei vielä ollut tullut haettua, alkoi pikkuhiljaa muhia ajatus omasta yrityksestä, jossa myytäisiin lahjaksi sopivia tuotteita. Ja mikäpä parempi paikka kuin tuon vanhan navetan tallinpääty. Kun vielä aviomieskin näytti hankkeelle vihreää valoa ja lupasi remontoida tilan, alkoi visio yrityksestä selkeytyä.

Marraskuussa v. 1998 Aitan ovi avautui asiakkaille. Näin jälkikäteen ajatellen se tehtiin aika vaatimattomin valikoimin. Koko hankkeen epäilijöitä oli monia. Kuka nyt lähtisi ostoksille maaseudulle, vanhaan navettaan? Mutta intoni ja uskoni olivat voimakkaita. Paikallislehti julkaisi kuvan tallilyhdystä ja se sai heti asiakkaat ja kiinnostuneet liikkelle. Ensimmäinen joulu oli menestys.

Vähitellen yrityksen muoto alkoi hahmottua entistä selvemmin. Halusin tarjota asiakkaille kauniita ja hyödyllisiä tuotteita elämyksellisessä ympäristössä. Paitsi huolellisesti valitut tuotteet, myös myymälän kaikki muut elementit olivat tärkeitä. Valaistus, tuoksut, tunnelma. Moni totesi, ettei ollut koskaan aiemmin käynyt sisällä navetassa. Useat muistavat vieläkin alakerran takkatulen, jonka loimutuksessa kauppoja tehtiin.

Valikoimien kasvaessa myös tilat alkoivat laajentua. Navetan alakerta korjattiin kolmessa vaiheessa. Aina vain tilaa tuntui olevan liian vähän, ja niinpä vuonna 2006 aloitettiin suurhanke koko navetan yläkerran saattamiseksi myymälätiloiksi. Kaikkiaan tiloja oli tuolloin yläkerran laajennuksen jälkeen käytössä 600m2. Myös toiminta monipuolistui ja laajentui. Sisustussuunnittelija ja ompelimo aloittivat toimintansa. Tuohon aikaan kuvattiin kuukausittain myös Turku-TV:n kuukauden kattauksia, joissa annettiin vinkkejä kattausten tekemisiin. Tässä projektissa olimme mukana lähes vuoden ajan.

Useammasta suunnasta tuli kehuja liikkeelle. Voitimme mm. erään sisustuspalstan kilpailun ”sisustuliike, jossa haluaisin kuolla”. Pääsimme osallistumaan myös kansainväliseen sisustusalan Gia-kilpailuun, josta toimme Suomeen kaksi palkintoa, visuaalisen markkinoinnin palkinnon ja koko kisan voiton. Usko tekemiseen lisääntyi edelleen.

Myös sisustuslehdet kiinnostuivat meistä ja monia juttuja tehtiin eri lehtiin. Saimme myös kunnian vierailla T.I.L.A -ohjelmassa kaksi kertaa.

Vuonna 2012 hollantilainen merkki Riviera Maison tarvitsi lisää tilaa tuotteilleen, ja niinpä pihapiirissä sijaitseva kuivuri korjattiin nykyaikaisiksi myymälätiloiksi. Tällä hetkellä olemme merkin ainoa ja suurin suomalainen konseptimyymälä.

Tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman ihania ja kannustavia asiakkaitamme. Yhdessä on iloittu, naurettu ja välillä itkettykin. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman loistavaa työtiimiämme. Tasaisin väliajoin ovat yläkerran tavarat siirtyneet alas ja alakerran tarvarat ylös ja yhtä innostuneita olemme olleet joka kerran jälkeen. Viimeisenä eikä vähäisempänä tukijana tulee perhe. Ilman kaikkea kannustusta ja kaikkea työtä ei olisi yritystä nimeltä Loviisan Aitta. Aviomies Pekka on rakentanut, remontoinut, korjannut, suunnitellut ja toiminut autokuskina huonekalukuljetuksille. Muu perhe on ollut tiivisti mukana koko ajan. Elinasta on kasvanut minulle oikea, ja nykyisin myös vasen käsi yrityksen pyörittämiseen.

Olisi hienoa sanoa nyt 20-vuotisjuhlavuonna, että tämä kaikki taival on ollut hyvin suunniteltua ja ennakoitua. Meidän kohdallamme palikat ovat napsahdelleet kohdilleen. Paljon on opittu myös kantapään kautta. Osuimme oikeaan aikaan sisutusbuumin rantautuessa Suomeen ja lukuisten uusien sisustusohjelmien ja -lehtien ilmestyessä. Edustimme uudenlaista erilaista konseptia, jossa toimittiin keskuksien ulkopuolella ja erikoisissa myymälätiloissa. Työtunteja ei ole vuosien varrella laskettu ja lisäksi ja ennen kaikkea mukana on ollut aikamoinen ripaus onnea.

Olen ollut etuoikeutettu saadessani luotsata ja seurata Loviisan Aitan taivalta ja kehittymistä. Monista unelmista on vuosien aikana tullut totta. Olemme saaneet valikoimiimme monia upeita brändejä, joiden taustalla on toinen toistaan hienompia tarinoita. Teemme paljon valikointia ja karsintaa, jotta myymälän tuotevalikoima pysyisi linjassaan. Yritämme myös pitää huolta siitä, että asiakas voi ylpeänä sanoa ostaneensa tuotteensa myymälästämme. Iloinen ja ystävällinen palvelu on meille ykkösasia.

Positiivisina ja luottavaisina katsomme eteenpäin ja odotamme, miten Loviisan Aitan tarina jatkuu.

-Helena-

20-vuotisjuhlavuosi: Loviisan Aitan tallilyhtyjen tarina
Sisustuslauantai 3.3.2018 klo 10-15
Navigation
Close

Ostoskorini

Close

Toivelista

Recently Viewed

Close

Close

Osastot